STUDIU: Expunerea la stereotipuri de gen în copilărie poate avea consecinţe negative la maturitate

Expunerea la stereotipuri de gen în copilărie poate avea un impact pe tot parcursul vieţii, cu consecinţe negative pentru femei şi bărbaţi, potrivit unui studiu, scrie agerpres.ro.

Cercetările făcute de Societatea Fawcett au arătat că jumătate dintre adulţi au estimat că opţiunile lor asupra carierei au fost constrânse şi aproape tot atâţia au afirmat că relaţiile personale au fost afectate.

Jumătate dintre femei au declarat că stereotipurile de gen au avut un impact negativ asupra celor care au grijă de gospodărie.

Un studiu efectuat în rândul a 1.000 de adulţi sugerează că tinerele femei sunt probabil cele mai afectate în ceea ce priveşte opţiunile privind cariera.

"Stereotipurile de gen ne trag înapoi. Sunt băieţi care nu-şi pot exprima emoţiile, devin agresivi, au rezultate slabe la şcoală şi fac parte dintr-o cultură a masculinităţii toxică care consideră că violenţa este un lucru normal", a declarat Sam Smethers, director executiv al Societăţii Fawcett.

"Sunt fete cu stimă de sine scăzută şi care au probleme cu imaginea corpului lor. Una din cinci fete cu vârste de 14 ani îşi face rău singură", a mai spus el.

"Există o piaţă a muncii puternic segregată, unde doar 8% din stagiarii Stem (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică) sunt femei", a adăugat Sam Smethers.

"Stereotipurile de gen sunt la originea tuturor acestor aspecte. Trebuie să înţelegem provocarea pentru a o schimba", a mai spus el.
Pe aceeaşi temă