STUDIU: Două treimi din universitățile britanice au fost afectate de ATACURI INFORMATICE de tip ''ransomware''

Aproape două treimi din universitățile din Marea Britanie au fost afectate de atacuri informatice de tip ''ransomware'', se arată într-o analiză recentă, scrie agerpres.ro.

Firma de securitate cibernetică SentinelOne a informat că 63% din cele 71 de universități britanice chestionate au fost ținte ale atacurilor informatice malițioase cu cereri de răscumpărare pentru ca instituțiile să poată avea din nou control asupra propriilor sisteme informatice.

Valoarea răscumpărărilor cerute pentru decriptarea datelor ce deveniseră inaccesibile în urma atacurilor variau între 77 de lire sterline și 2.950 de lire. În pofida numărului mare de universități atacate, una singură a contactat poliția britanică, celelalte hotărând să se descurce pe cont propriu.

În mod neașteptat, Universitatea Oxford și King's College din Londra au admis că nu aveau nicio soluție antivirus de securitate care să ofere protecție în cazul unor atacuri informatice de tip ''ransomware''.

Ulterior cei de la King's College din Londra și-au anunțat poziția susținând că de fapt au luat toate măsurile de securitate necesare.

Studiul a mai dezvăluit faptul că Universitatea Bournemouth, care găzduiește un centru de securitate cibernetică, a suferit 21 de atacuri informatice de tip ''ransomware'' într-un singur an.

"Rezultatele studiului arată faptul că amenințarea informatică de tip ''ransomware'' este în creștere și că universitățile sunt considerate ținte potențiale", a spus Gianluca Stinghini, lector în știința securității cibernetice la University College din Londra.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu