STUDIU: diferenţa dintre bicarbonat de sodiu şi praf de copt. Toată lumea trebuie să ştie asta

Chiar dacă arată similar sunt două substanţe total diferite . Chiar dacă sunt adăugate de multe ori în aceleaşi reţete, însa au compoziţii chimice diferite.

Iată care este diferenţa dintre aceste substanţe.
 

Bicarbonat de sodiu este o bază care creează dioxid de carbon atunci când este amestecată cu ingrediente acide.

Când este pus în reţete, este nevoie de ceva acid, precum iaurt, lapte bătut, suc de lămâie, zahăr brum sau melasă.

Este mult mai puternic decât praful de copt, nu neutralizează şi da un fust metalic. Se adaugă Un sfert de linguriţă de bicarbonat la o cană de faină.

Praful de copt este o combinaţie intre mai mulţi acizi, inclusiv bicarbonat, amidon sau cremă de tartar. Atunci când se gătesşte, se adaugă o linguriţă de praf de copt la o cana de făină.

Procesele chimice au loc în doi paşi: primul, când praful de copt se udă, al doilea, când praful de copt se încălzeşte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu