STUDIU: Dacia Duster, cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, în 2018

Dacia Duster a devenit, după numai două luni din 2018, cel mai vândut SUV de clasă B din Europa, potrivit statisticilor colectate de Jato de pe piețele locale. Modelul Dacia a depășit campionul de anul trecut, Renault Captur, și rivalele Peugeot 2008 sau Opel Mokka.

Datele publicate de Jato Dynamics, pe baza cifrelor furnizate de producători și coroborate cu înmatriculările, arată o creștere de 32 de procente a SUV-ului Duster, în a doua lună a anului, la un volum de 15.012 unități, ceea ce îi confirmă poziția de cel mai vândut SUV din segmentul B, câștigată de la începutul acestui an. 

Poziția a fost deținută de Renault Captur, anterior, însă în februarie acesta a înregistrat o scădere de 4 procente, față de februarie anul trecut, cu doar 14.420 unități. Principalul competitor al celor două modele ale Alianței Renault -Nissan - Mitsubishi, Opel Mokka X, a coborât în afara topului 25 al celor mai vândute modele.

În plus, în fața Captur a urcat deja, din ianuarie, și modelul Peugeot 2008. Practic, de la începutul anului, în clasamentul european al segmentului B-SUV Dacia Duster s-a instalat pe primul loc, cu un total de 30.036 unități vândute, urmat de Renault Captur, cu 28.712 vehicule vândute, Peugeot 2008, cu 29,620 exemplare, și Opel Mokka, 27.277 unități.

Diferențele dintre cele patru modele sunt încă mici, astfel că oricând acest clasament poate fi inversat. Celălalt SUV de clasă B construit în România, Ford EcoSport, se află încă într-o perioadă de tranziție pe piața europeană în noua variantă, cea produsă la Craiova. Vânzările sale sunt în creștere, de la aproximativ 4.000 de exemplare în ianuarie, la 6.800 în februarie.

Reprezentanții Ford sunt optimiști, volumul exportului fiind de aproximativ 12.000 exemplare lunar. Acesta este necesar, pentru început, la completarea stocurilor dealerilor pe măsură ce aceștia introduc noul model, însă, este, totodată, și ținta lunară de vânzări, pentru acest an. Dacă ritmul va atinge această țintă, Ford EcoSport ar putea urca pe locul 5 în clasament, în fața modelului japonez, Toyota CH-R, care a înregistrat aproxiamtiv 11.700 de exemlpare în lunile ianuarie și februarie, scrie profit.ro.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu