STUDIU: Cum este influenţată imunitatea copilului, dacă mama se află în depresie

Un studiu nou arata ca depresia mamei afecteaza nivelul de stres al copilului si influenteaza imunitatea acestuia pe termen lung.

In cadrul studiului "Depresia si Anxietatea" (Depression & Anxiety, 2018) au fost monitorizati 125 de copii inca din momentul nasterii pana la varsta de 10 ani. Atunci cand acestia au implinit varsta de 10 ani le-a fost masurat atat nivelul de cortizol din organismul copiilor si cel din organismul mamelor, cat si nivelul de imunoglobulina IgA –markerii biologici de stres, precum si teste care indica autoimunitate, scrie sciencedaily.com [1]. De-a lungul studiului au fost observate si relatiile dintre mame si copii, scrie Româniatv.net.

Concluzia? Mamele cu episoade de depresie au avut un nivel mai ridicat de cortizol si o anumita cresterea a imunoglobulinei, precum si o abordare de parenting mai negativa, fiind mame mai intruzive si mai critice. In multe cazuri, copiii cu mame depresive aveau tendinta de a dezvolta afectiuni psihiatrice, fiind si mai putin sociabili.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu