Studiu: Cine sunt posesorii de boliduri de lux în China

China este o piață relativ nouă pentru automobilele premium și producătorii acestor vehicule nu știu atât de multe despre clienții chinezi precum despre cumpărătorii din SUA și Europa, informează autostrada.md

Există presupuneri că în 2016 piața auto din China va depăși piața din SUA în lupta pentru cea mai mare piață auto premium din lume, ceea ce reprezintă un motiv important pentru producătorii premium de a cunoaște mai multe informații despre clienții lor.

Anume pentru aceasta există studiile care oferă imagini generale despre proprietarii automobilelor premium. Iar cel mai recent studiu, făcut de compania chineză Hurun Research Institute, ne ilustrează un șir de factori despre cumpărătorii chinezi de automobile premium.

Pentru a afla care sunt diferențele dintre proprietari ai automobilelor de 8 mărci diferite, cercetătorii au chestionat 800 de proprietari ai automobilelor premium, aceștia fiind din 10 orașe diferite. Care au fost cele mai importante informații aflate? Vârsta medie a cumpărătorilor de automobile premium din China este de 33,5 ani, fiecare dintre ei având în medie un venit lunar mai mare de 130 000 de euro.

Proprietarii automobilelor Mercedes-Benz sunt în mare parte antreprenori de succes, unii dintre cei mai bogați, proprietari ai caselor cu prețuri mai mari de 1,7 milioane de euro, în timp ce clienții Infiniti au cele mai mici venituri, fiind proprietari ai caselor cu prețuri estimate la 900 000 de euro. Conform rezultatelor aceluiași studiu compania Audi – prima companie premium la vânzări de pe piața Chineză – are cei mai mulți birocrați guvernamentali, iar clienții BMW sunt reprezentanții așa-numitei noii categorii de bogați.

Alte două companii premium, Cadillac și Lexus, au clienți care nu aparțin strict anumitor categorii, iar faptul că majoritatea cumpărătorilor din China își cumpără automobile pentru prima dată în viață, reprezintă un avantaj considerabil pentru companii ca Infiniti și Lincoln, care nu au imagini istorice puternice, luate în considerente de majoritatea cumpărătorilor de automobile Audi, BMW și Mercedes-Benz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu