STUDIU: Cetăţenia Moldovei nu era convenabilă pentru turism înainte de liberalizarea regimului de vize cu UE

Cetăţenia Moldovei nu era foarte convenabilă pentru turism înainte de liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Cel puţin aşa arată datele unui studiu realizat de o companie de cercetări din străinătate, în baza unor informaţii de anul trecut.

În 2013, moldovenii puteau călători fără vize în 59 de ţări, iar acest lucru a plasat ţara noastră pe locul 68 din 93 de poziţii şi 219 destinaţii câte au fost studiate în total. Astfel, Moldova este între Georgia, Zimbabwe şi Filipine. România ocupă locul 21, pentru că cetăţenii acestei ţări pot călători liber în 141 de ţări, în timp ce Ucraina este pe poziţia 55, cu 77 de state unde nu este nevoie de vize.

Cel mai bine s-au situat Finlanda, Suedia şi Marea Britanie. Cetăţenii acestor ţări pot să-şi aleagă din 173 de destinaţii pentru care nu le trebuie vize. Pe locul doi sunt Danemarca, Germania şi Luxemburg. La coada clasamentului sunt Irakul şi Afganistanul.

Studiul a fost realizat de compania Henley & Partners, în colaborare cu Asociaţia Internaţională de Transport Aerian. Datele sunt valabile pentru iulie 2013.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu