Studiu: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci prea repede

Studiile realizate recent au demonstrat că atunci când mănâncă pe fugă, oamenii riscă să se confrunte cu diabetul, boli ale sistemului circulator, obezitate sau infarct miocardic, scrie realitatea.net.

Pentru că mănâncă într-un ritm alert, aceste persoane nu au capacitatea de a-și da seama când au ingerat o cantitate suficientă de mâncare, motiv pentru care ajung să mănânce mai mult. Acest obicei nesănătos duce la apariția kilogramelor în plus, care se depun în special în jurul taliei, potrivit thesun.co.uk.

Rezultatele studiului au scos la iveală că persoanele care nu acordă suficient timp programului de masă au de 5 ori mai multe șanse să dezvolte o formă de diabet sau să se confrunte cu accidentul vascular sau bolile de inimă. Specialiștii sunt de părere că aceste afecțiuni apar și din cauza faptului că un ritm alert poate cauza rezistența la insulină.

„Atunci când oamenii mănâncă repede, ei tind să nu se simtă plini și sunt predispuși să mănânce mai mult. Alimentația rapidă determină o fluctuație mai mare a glucozei, ceea ce poate duce la rezistența la insulină”, a spus Dr Takayuki Yamaji, cardiolog la Universitatea Hiroshima din Japonia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu