Studiu: Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai consumi carne

În literatura de specialitate există multe studii care atestă faptul că o dietă fără carne oferă multe beneficii pentru sănătate. Descoperă ce se întâmplă în corp dacă nu mai consumi carne, scrie realitatea.net.

Ce se întâmplă în corp dacă nu mai consumi carne?

Iată câteva motive pentru care ar trebui să iei în calcul renunțarea la consumul de carne:
 
1. Se reduc simțitor șansele de a face diabet de tip 2
 
În S.U.A, cel puțin 40% din populație este pre-diabetică. Mai multe studii au reliefat faptul că produsele din carnea roșie, și proteina animală în general, măresc riscul apariției diabetului de tip 2. În cazul populației omnivore, acest risc este de două ori mare decât în cazul populației vegane. Un alt studiu a arătat faptul că un consum de carne roșie mai des de o dată pe săptămână crește riscul de diabet cu 74%. Un alt studiu a ajuns la concluzia că mărind consumul de carne roșie cu doar o jumătate de porție pe zi, sporește cu peste 50% șansele de a dezvolta diabet într-o perioadă de 4 ani.
 
2. Vei asimila cantitatea corectă și necesară de proteine
 
O dietă săracă în proteine este dăunătoare pentru organism dar și consumul ridicat de proteine vine la pachet cu anumite riscuri. În Statele Unite ale Americii, un omnivor înmagazinează cu 50% mai multe proteine decât are nevoie, iar cea mai mare parte a acelor proteine sunt de origine animală. Excesul de proteine este transformat în grăsime, ceea ce duce la creșterea în greutate, boli cardiovasculare, diabet, inflamații interne și cancer.
 
3. Se reduce nivelul inflamațiilor din organism
 
Foarte mulți oameni consumă în mod regulat hrană procesată, în ciuda faptului că aceasta este una dintre principalele cauze ale apariției cancerului. Consumul de carne în special contribuie la creșterea nivelului inflamațiilor din organism, lucru care poate avea consecințe pe termen scurt sau pe termen lung asupra sănătății tale.
 
Inflamația cronică este una dintre cauzele apariției aterosclerozei, atacurilor de cord, infarcturilor, diabetului și a bolilor autoimune. O dietă bazată pe alimente vegetale are prin natura ei un efect anti-inflamator. Mai multe studii au arătat o scădere semnificativă a CRP-ului (indicele inflamațiilor din organism) în rândul persoanelor care au o dietă bazată pe plante și legume.
 
4. Se reduce nivelul de colesterol din sânge
 
Unul dintre factorii de risc pentru bolile de inimă este reprezentat de un nivel ridicat al colesterolului. Grăsimile saturate, care se găsesc cu precădere în carne, brânzeturi și în alte produse de natură animală, contribuie covârșitor la creșterea nivelului colesterolului. Atunci când oamenii trec la o dietă bazată pe legume și fructe, nivelul colesterolului scade semnificativ. Studiile au arătat ca o dietă vegană are aceleași rezultate ca și medicamentația recomandată pentru reducerea nivelului de colesterol din sânge. Dar, dacă o substanță naturală, cu potențial benefic, nu poate fi patentă pentru a a aduce venituri, atunci ea nu prezintă interes.
 
5. Vei avea un sistem digestiv sănătos
 
Intestinele sunt, poate, cea mai importantă parte a organismului, din moment ce aici se desfășoară procesele în urma cărora organismul își primește „combustibilul” necesar funcționării. Un tranzit intestinal bolnav, conduce la un organism bolnav și la apariția multor probleme de sănătate. Datorită florei intestinale, adică miliardele de microorganisme prezente în tractul intestinal, corpul nostru beneficiază de nutrienții care ne mențin sănătoși, ne protejează de cancer, contribuie la activarea și dezactivarea genelor. De asemenea, au un rol important în prevenirea bolilor de ficat și ale aparatului digestiv și chiar și a diabetului și a bolilor auto-imune.
 
6. Vei trăi mai mult
 
Valter Longo, Profesor de Gerontologie și Științe Biologice în cadrul USC, a descoperit că, prin intermediul postului (dacă acesta este ținut corect), organismul produce mai puțin hormoni de creștere (1GF1) și, în felul acesta stimulează celule să se auto-repare în loc să se dividă. Studiile sale au arătat că postul regenerează celulele stem, ucide celulele canceroase și prelungește viața. 
 
7. Vei schimba felul în care funcționează genomul tău
 
Nu cu mult timp în urmă, oamenii de știință au constatat că factorii de mediu pot activa sau dezactiva genele organismului uman. Studiile au arătat că, o dietă bazată pe legume și fructe, reduce activitatea genelor responsabile pentru declanșarea cancerului de prostată. 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu