STUDIU: Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu dormi deloc

În cazul în care nu dormi poți începe să ai halucinații care te fac să te simți mai rău decât scenariul unui film de groază. Mai jos, îți sunt explicate fiecare faza cu se întâmplă în copul tău în cazul unei privari extreme de somn.

Așadar, iată ce vei experimenta:

După o noapte de nesomn, organismul începe să producă în exces cortizol (hormonul stresului). Excesul de cortizol, te face mai iritabil și anxios ceea ce duce la tensiune și confuzie.

După ce au trecut 12 ore de nesomn Creierul începe să oprească toate funcțiile mentale non-esențiale precum timpul de reacție sau capacitatea de a lua decizii.

Te simți obosit, însă ești încă capabil de a gestiona sarcinile zilnice.

După ce au trecut 24 ore de nesomn Vei trece printr-un paradox: în loc să te simți obosit, vei avea o creștere bruscă a nivelului energetic și este posibil să te simți mai productiv decât de obicei.

Toate simțurile devin mai ascuțite și lumea va părea mai plăcută. Toate acestea se întâmplă întrucât creierul încearcă să compenseze lipsa somnului prin creșterea nivelului de dopamină. Totuși, dacă vei depăși acest punct, vei începe să te confrunți cu consecințe mai puțin plăcute, scrie antena3.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu