Studiu: Cât de sănătoase sunt stafidele pentru copii

Stafidele, că orice alte fructe, au o mulţime de beneficii pentru sănătate. Problema ar fi că, fiind uscate, stafidele au multe calorii şi se pune problema creşterii în greutate, scrie realitatea.net.

Totusi, un studiu realizat la Universitatea din Connecticut sugereaza ca un consum zilnic de stafide (nu mai mult de o ceasca, timp de 6 saptamani) nu a condus la modificarea greutatii sau a circumferintei. Acest lucru este valabil la adulti, insa e valabil acelasi lucru si la copii?

Potrivit unui alt studiu, publicat pe PubMed.gov, consumul regulat de stafide duce la scaderea nivelului glicemiei. Intr-un alt studiu, realizat la Universitatea din Toronto, copiilor de 9-11 ani le-au fost dati struguri sau stafide cu 30 de minute inainte de a consuma pizza.

Copiii care au consumat doar pizza, au ingerat in total 837 de calorii. Copiii care au mancat inainte cati struguri sau stafide au putut, au avut un consum de 128 de calorii de la struguri, la care s-au adaugat caloriile de la pizza. Insa, au mancat mai putina pizza decat cei care nu au avut inainte struguri sau stafide.

Daca esti ingrijorat de faptul ca acest tip de gustare strica pofta de mancare, gandeste-te ce tip de mancare urmeaza sa consume copilul. Iar in cazul in care stii ca urmeaza o masa mai putin sanatoasa (pizza, de exemplu), o gustare de fructe inainte le poate taia din avantul consumului de calorii mai putin sanatoase.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu