Studiu: Cât de sănătoasă este, de fapt, cafeaua cu lapte. Acum că ştii, o mai bei

Consumul cafelei cu lapte a fost aprig dezbătut, iar majoritatea oamenilor cred că este dăunător sănătății, lucru total greșit. Astfel, conform ultimelor studii în domeniu, cafeaua cu lapte este la fel de sănătoasă precum cea fără lapte, iar organismul uman nu are de suferit, scrie realitatea.net.

Acest mit a devenit popular în trecut, având ca fundament afirmația conform căreia laptele anulează proprietățile cafelei, așa cum o face și zahărul. Realitatea este însă că un consum moderat de lapte în cafea prezintă beneficii asupra sănătății și stării de bine a unei persoane.

Mai mult, în afară de gustul foarte plăcut al unei cafele servite cu lapte, aceasta este și foarte hrănitoare.

Mai exact, fiind concentrat, laptele consumat în această formă rămâne în organism aproximativ trei ore și stimulează senzația de sațietate, notează sfatulmedicului.ro.

Altfel spus, persoanele care adaugă lapte în cafea nu fac o greșeală, așa cum se consideră până acum, ci chiar se încurajează adăugarea laptelui în detrimentul zahărului. Lactoza este, de fapt, un zahăr cu efect probiotic, iar zahărul, un dizaharid format dintr-o moleculă de glucoză și una de fructoză.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu