Studiu britanic: Scaunele auto pentru copii sunt mai murdare decât o toaletă obișnuită

Scaunele auto pentru copii sunt mai murdare decât o toaletă obișnuită. Concluziile au fost stabilite de un studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, scrie cotidianul Daily Mail.

Pentru a verifica inofensivitatea scaunelor auto pentru copii, oamenii de știință au luat probe de la 20 de scaune de siguranță pentru micuți și au descoperit circa 100 de bacterii și de ciuperci periculoase, ascunse pe fiecare centimetru pătrat al scaunului. Unele microorganisme pot duce spre dezvoltarea unor boli grave precum E.coli sau Salmonella.

Totodată, cercetătorii au descoperit că mașinile noastre conțin mai multe specii bacteriene și fungice periculoase decât oriunde în casele noastre. Aproape jumătate dintre șoferi conduc, în mod regulat, vehicule pline de dezordine. La unul din 10 britanici care au avut un accident sau erau cât pe ce să facă unul, cauza este mizeria din mașina lor.

Studiul mai constată că 60 la sută dintre șoferi nu știu la ce riscuri se supun având o mașină murdară. Aproximativ unul din cinci automobiliștii fac curat în interiorul mașinii doar o dată pe an. Locul unde ținem picioarele este cea mai murdară zonă, cu cele mai multe bacterii pe fiecare centimetru pătrat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu