Studiu: Băutorii de cafea, mai puțin predispuși la osteoporoză, Alzheimer și boli de inimă

Un nou studiu, efectuat de o echipă de la University of Hong Kong, arată că lista de beneficii ale consumului de cafea e chiar mai lungă decât se credea.

Cercetarea, derulată pe 564 de persoane, arată că băutorii de cafea au o densitate osoasă mai mare decât cei care nu consumă cafea, prin urmare, oase mai sănătoasă și o predispoziție redusă la apariția osteoporozei. Cafeaua neagră, consumată zilnic, ne aduce mineralele de care oasele au nevoie pentru a-și păstra integritatea.

Acest beneficiu vine să se adauge altora, descoperite de studii anterioare. În 2012, o cercetare a National Institutes of Health din SUA a arătat că persoanele care consumă zilnic cafea își scad semnificativ riscul de a face diabet, boli cardiovasculare și atac de cord.

Câtă trebuie să bem

Un studiu efectuat cinci ani mai târziu, pe un eșantion uriaș de cetățeni europeni, 500.000, a avut același rezultat. Ba chiar a adăugat cifre: 3-4 cești de cafea pe zi scad cu 19% riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Iar un studiu de laborator din 2018, realizat de o echipă de cercetători în microbiologie celulară din Germania, a înaintat ideea că 4 shoturi de espresso pe zi reprezintă cantitatea optimă pentru sănătatea inimii, scrie libertatea.ro

Cafeaua ar acționa direct asupra unui anumit tip de proteine din celulele care formează țesutul inimii, încetinind procesul îmbătrânirii.

Mai multe studii derulate în ultimii ani au arătat că și alte afecțiuni pot fi prevenite cu ajutorul cafelei: bolile de ficat, o serie de cancere, demența și Alzheimer.

Și depresia se ”lipește” mai greu de băutorii de cafea.
loading...

Lasă un comentariu