STUDIU: Aproximativ 60 la sută dintre moldoveni cântăresc mai mult decât trebuie

Embed:

Aproximativ 60 la sută dintre moldoveni cântăresc mai mult decât trebuie. Cel puţin asta arată un studiu privind bolile netransmisibile, efectuat de Ministerul Sănătăţii.

Pentru a sensibiliza populaţia, în fiecare an, în data de 10 Mai, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii marchează Ziua Europeană a mișcării pentru sănătate și prevenire a obezității

Aproape un sfert din populaţia ţării noastre este obeză. Femeile sunt cele care se confruntă cel mai mult cu kilogramele în plus. Cercetarea realizată de Ministerul Sănătăţii  mai scoate la iveală faptul că moldovenii nu sunt adepţii unui mod sănătos de viaţă.

Peste 10 la sută dintre aceştia nu practică zilnic activitate fizică, iar peste 60 la sută consumă puţine fructe şi legume. Obezitatea are consecinţe negative asupra organismului şi poate duce chiar şi la deces.

Oamenii supraponderali sunt expuşi riscului de a căpăta boli cardiovasculare, respiratorii, digestive, afecţiuni ale oaselor şi a sistemului nervos. De asemenea, obezitatea dereglează sistemul endocrin, funcţiile rinichilor şi chiar provoacă unele tipuri de cancer.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu