STUDIU: Aproape trei sferturi dintre adulţii din Marea Britanie nu şi-au făcut un plan de îngrijire la sfârşitul vieţii

Aproape trei sferturi dintre adulţii din Marea Britanie nu şi-au făcut un plan de îngrijire la sfârşitul vieţii, lăsând altora posibilitatea de a lua decizii în numele lor, potrivit unui sondaj realizat pentru grupul britanic Which? Later Life Care, relatează vineri Press Association.

Aproximativ 71% dintre adulţi nu au un plan în cazul în care ar avea nevoie de îngrijiri la sfârşitul vieţii şi, dintre cei 29% care au, doar trei din zece au menţionat tratamentul medical pe care l-ar refuza în cazul în care nu vor putea comunica chiar ei acest lucru, potrivit sondajului.

Dintre cei care şi-au planificat îngrijirea la sfârşitul vieţii, 93% au făcut un testament în care au menţionat ce se va întâmpla cu proprietăţile, bunurile şi banii lor, 60% au făcut o împuternicire şi 58% au discutat despre preferinţele lor de îngrijire la sfârşitul vieţii cu familia sau prietenii.

Cu toate acestea, sondajul sugerează că numai 31% dintre cei care nu şi-au făcut planuri pentru îngrijiri paleative nu au ştiut că acestea sunt gratuite pentru toată lumea, scrie agerpres.ro.

Mai mult, 62% nu au ştiut că îngrijirile paleative pot fi oferite atât la locuinţă, cât şi în alte locuri.

"Deşi poate fi inconfortabil să vă gândiţi la planurile dvs. pentru sfârşitul vieţii, puteţi să vă asiguraţi că atunci când acest moment va veni, cei dragi vor putea să respecte dorinţele şi preferinţele voastre", a declarat Alex Hayman, directorul de marketing al Which? Later Life Care.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu