Studiu: Apa din avioane nu este bună de băut. Sfaturi pentru pasageri

Un studiu realizat de Centrul de politici alimentare Hunter College NYC asupra calităţii apei potabile furnizate de companiile aeriene pasagerilor arată că de multe ori aceasta nu ar trebui deloc consumată.

Potrivit studiului, în apa analizată s-au descoperit nu de puţine ori bacterii e.coli. Studiul a luat în calcul doar linii aeriene care zboară pe continentul nord-american, ceea ce nu înseamnă însă că nu sunt probleme şi pentru companiile aeriene care operează pe celelalte continente.

ADWR (Aircraft Drinking Water Rule) a cerut companiilor aeriene să preleveze eşantioane din rezervoarele de apă pentru a testa bacteriile coliforme şi eventualele E. coli.   

Testarea bacteriilor coliforme indică faptul că organismele cauzatoare de boli (agenţi patogeni) ar putea fi în sistemul de apă.   Atunci când eşantionul de apă al unei aeronave testează pozitiv coliformul, trebuie testat din nou pentru a determina dacă E. coli este prezent.

Dacă E. coli nu este prezent, compania aeriană trebuie să preleveze probe în termen de 24 de ore, să dezinfecteze şi să spele sistemul de apă în 72 de ore.

Sau compania aeriană poate închide sistemul de apă în maxim 72 de ore şi apoi poate dezinfecta şi curăţa, scrie adevarul.ro    

Dacă eşantionul este pozitiv de E. coli, compania aeriană trebuie să oprească accesul public la sistemul de apă în termen de 24 de ore şi să se dezinfecteze şi să se spele.  

O aeronavă zboară spre numeroase destinaţii şi poate pompa apă potabilă în rezervoarele sale din diverse surse din locaţii interne şi internaţionale.   

Calitatea apei de la bord depinde, de asemenea, de siguranţa echipamentelor utilizate pentru transferul apei, cum ar fi recipientele de apă, camioanele şi furtunurile.  

Pe de altă parte, companiile aeriene  sunt obligate să dezinfecteze sau să schimbe rezervorul de apă al fiecărei aeronave de patru ori pe an.   

În urma studiului, Centrul de politici alimentare Hunter College NYC recomandă pasagerilor să nu bea niciodată apă în avion, dacă aceasta nu este într-o sticlă sigilată. Este indicat să nu consumaţi nici ceai sau cafea, pentru că nu ştiţi cu ce apă a fost făcută, şi să nu vă spălaţi pe mâini la toaletă. Indicat ar fi dezinfectarea mâinilor cu o soluţie specială.

Lasă un comentariu