Studiu: Adevărul despre uleiul de peşte: Ce efect are, de fapt, asupra sănătăţii

Cei care consideră că uleiul de peste are multiple calități ar trebui să se informeze suplimentar. Noi studii de laborator pun la îndoială avantajele generale ale folosirii uleiului de peste, mai ales proprietatea să, de a preveni atacul de cord la persoanele care au risc de apariție al bolilor cardiovasculare, scrie realitatea.net.

Suplimentele din ulei de peste s-au dovedit a fi unele din cele mai des utilizate medicamente dietetice din comerț, în mare parte datorită cercetărilor medicale care au făcut legătură între dietele bogate în peste și posibilitățile scăzute de dezvoltare a bolilor de inimă.

Un nou raport de mare amploare, care grupează și analize din studii clinice, care implică mii de pacienți, a constatat că administrarea de suplimente care conțin acizi grași omega-3 nu reduce riscul declansării problemelor cardiovasculare ulterioare la bolnavii care suferă deja de afecțiuni cardiovasculare.

Cercetările au implicat doar studiile de cea mai bună calitate și au inclus un total de 20.485 de pacienți cu antecedente de boli cardiovasculare.

Bolnavii cardiaci din studiile clinice au fost tratați cu suplimente de ulei de peste purificat, timp de cel puțin un an și scopul a fost să se stabilească dacă acizii grași omega-3 au avut vreun efect asupra riscului ulterior de probleme cardiovasculare majore, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular cerebral, angină pectorala și insuficiență cardiaca.

Analizele au constatat că nu există probe suficiențe care să demonstreze efectul de protecție împotrivă evenimentelor cardiovasculare viitoare la un număr semnificativ de bolnavi de inimă, subiecți din aceste studii.

Totuși, cercetătorii menționează că studiile cuprinse în analiză nu ar fi fost efectuate pe o perioadă suficient de lungă de timp pentru a se dovedi efectul real al consumului constant de ulei de peste pe termen lung. De asemenea, s-a subliniat că utilizarea uleiului de peste nu ar putea avea nici un efect protector la persoanele care nu au suferit vreodată de boli de inimă.

În prezent, nu există prea multe dovezi care să confirme că administrarea suplimentele cu ulei de peste protejează sau consolidează sănătatea inimii la adulții sănătoși. În plus, specialiștii susțin mai degrabă consumul de peste decât cel al suplimentelor de ulei de peste.

Această alternativă ar fi mult mai sănătoasă întrucât proteinele de peste sunt mai bune pentru sănătate decât cele din produsele alimentare prelucrate sau din carnea roșie. Din acest motiv, o dietă bogată în peste gras (cel puțin două porții pe săptămâna) poate face diferență pe termen lung.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu