STUDIU: 82% din moldoveni se uită la buletinele de știri de la TV

53% din populația RM se uită 2-3 ore la TV zilnic în timpul săptămânii, iar în weekend, aproximativ o treime se uită la televizor între 4 și 6 ore, arată datele unui studiu, realizat de SES Astra, operator de sateliţi de talie mondială.

Astfel, Potrivit studiului, cel mai mare număr de moldoveni (57%), sunt abonați la rețele de cablu, 18% recepționează canalele de televiziune din eter, 16% sunt consumatori de televiziune prin satelit și 7% sunt abonați la iPTV.

În ceea ce privește tipul de conținut preferat, moldovenii sunt foarte interesați de știri (82%), filme, care sunt preferate de trei sferturi și canalele de divertisment (57%).

În același timp, peste o treime preferă canalele românești, fără a specifica tipul conținutului, a menționat Mihai Ursoi, Director General SES Asta pentru România, Republica Moldova și Bulgaria.

Peste jumătate din respondenți privesc între 2 și 3 ore la TV în timpul săptămânii. În week-end, aproximativ o treime se uită la televizor între 4 și 6 ore.

22% dintre moldoveni vor ca furnizorul de televiziune să le ofere un număr mai mare de canale TV, iar 20% consideră că actualul furnizor este singura opțiune din zona în care locuiesc.

SES este un operator de sateliţi de talie mondială. Prin intermediul soluțiilor sale de comunicații fiabile și sigure, SES conectează radiodifuzori, companii de telecomunicații, clienți corporate și guvernamentali și îmbogățește viețile a miliarde de oameni din întreaga lume.

SES deține și operează o flotă de peste 50 de sateliţi geostaţionari, la care se adaugă o rețea de teleporturi și birouri în întreaga lume.

Astfel, infrastructura sa extrem de dezvoltată îi permite să acopere 99% din populația globului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu