Studiu: 70% dintre bărbaţi şi 62% dintre femei depăşesc limita de viteză, atunci când conduc

Embed:

Peste 70 la sută dintre tinerii şoferi din Europa recunosc că accelerează atunci când semaforul semnalează culoarea galbenă, iar 14 la sută trec pe culoarea roşie. Asta rezultă dintr-un studiu efectuat de Goodyear.

Rezultatele studiului arată că preferinţa pentru viteza în trafic este mai răspândită printre bărbaţi. Astfel,   70 la sută dintre bărbaţii chestionaţi au recunoscut că depăşesc limita de viteză atunci când se află la volanul automobilului.

Totodată, şi 62 la sută dintre femei au afirmat că au un astfel de obicei. Studiul mai arată că 41 de procente dintre bărbaţi şi 33 de procente dintre femei iar curbele în viteză. Tot printre bărbaţi este şi ponderea cea mai mare a cazurilor de conducere a vehicolului, după consumul de alcool.

Mai exact, 24 la sută dintre bărbaţi şi 15 la sută dintre femei au spus că au condus după ce au consumat băuturi alcoolice. Pentru realizarea studiului au fost intervievaţi 6.400 de oameni din Austria, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania sau Elveţia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu