STUDIU: 5 semne care demonstreaza ca inteligenta ta este peste medie

Inteligența nu se măsoară în cât de multe cunoști ci, mai degrabă, cât de repede înveți lucruri nou. Din nefericire, studiile din trecut susțin că IQ-ul este fix, așa că vei rămâne la aceleași valori toată viața.

Însă, mulți oameni habar nu au dacă sunt, sau nu, inteligenți. Nu știi exact care este coeficientul tău de inteligență, dacă nu dai o mulțime de bani pentru a-ți fi analizat de către un specialist în domeniu.

Însă există anumite semne interesante despre care oamenii de știință spun că sunt comune printre oamenii inteligenți.

Iată-le:

Ești anxios

Nimănui nu-i face plăcere să se confrunte cu anxietatea, însă știința a demonstrat că persoanele anxioase sunt mai inteligente. Un studiu susține că ești cu atât mai inteligent cu cât simptomele de anxietate sunt mai grave. Un alt studiu, a demonstrat că subiecții anxioși sunt mai concentrați și eficienți în executarea unor sarcini.

Începi să citești devreme

Un studiu britanic susține că o persoană este cu atât mai inteligență cu cât învață mai devreme să citească. Oamenii de știință spus că cititul la vârste fragede are un împcat pozitiv asupra
dezvoltării ulterioare a creierului. Așadar, dacă ai învățat să citești înainte de a merge la grădiniță este clar că ai o inteligență peste medie.

Ești stângaci

S-a descoperit că există o colerație inexplicabilă între a fi stângaci și un IQ mai mare. Mai ales în cazul bărbaților.

Ai luat lecții de muzică în copilărie

Lecțiile de muzică îmbunătățesc, conform unor studii, inteligența și funcția executivă, abilitatea critică pentru autocontrol. Cercetările au arătat că micuții care au luat lecții de muzică sunt mai inteligenți decât media.

Ești amuzant

Dacă ești mucalit atunci ai motive de bucurie. Un studiu a arătat că există o corelație între a fi amuzant, inteligența verbală și argumentarea abstractă. Și asta nu este o glumă, scrie ele.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu