Studiu: Vladimir Voronin este politicianul cu cea mai mare încredere din partea cetăţenilor

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este politicianul cu cea mai mare încredere din partea cetăţenilor, potrivit rezultatelor cercetării factorilor care influenţează asupra divizării din societate, realizată de Asociaţia Sociologilor şi a Demografilor.

Conform studiului, la nivelul încrederii în politicieni, pentru Vladimir Voronin au optat 17 % dintre intervievaţi. Acesta este urmat de premierul Vlad Filat cu 14 la sută din voturile participanţilor la cercetare. Pe locul trei se situează preşedintele interimar, Marian Lupu cu 9%. 45 la sută din populaţie nu are încredere în niciun politician.

De asemenea, rezultatele acestui sondaj, arată că cetăţenii R. Moldova au cea mai mare încredere în Partidul Comuniştilor , pe locul doi este Partidul Liberal Democrat din Moldova, iar pe locul trei în clasament este Partidul Democrat şi de mai puţină încredere se bucură Partidul Liberal. Următoarele partide din top sunt PSM, PSD, PPCD, PNL şi PAD.

Totodată,  numărul celor care vor să voteze pentru PCRM s-a egalat cu numărul persoanelor care vor să voteze pentru partidele din AIE.

Studiul conţine un sondaj de opinie efectuat pe un eşantion de 1.587 de persoane, care locuiesc în 72 de localităţi din R. Moldova, iar marja de eroare este de +/- 2,6.

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor a prezentat, astăzi, rezultatele unui studiu privind factorii care influenţează asupra divizării din societate. Preşedintele Asociaţiei, Victor Mocanu, spune că proiectul este finanţat de Guvern şi va dura patru ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu