Studiile în şcolile de artă şi de muzică din Bălți SE SCUMPESC. Taxele se vor majora cu 20 la sută

Embed:

Studiile în şcolile de artă şi de muzică din Bălți vor deveni mai scumpe. Din septembrie 2018, taxele în aceste instituţii se vor majora cu 20 la sută. Noile tarife sunt stabilite în proiectul bugetului municipal pentru anul viitor, aprobat de aleșii locali.

Părinţii elevilor care învaţă în școlile de muzică vor achita 250 de lei, cu 40 de lei mai mult. Iar în singura şcoală de arte plastice din Bălţi noile taxe vor fi de 110 lei. 

Suma plătită reprezintă a cincea parte din totalul de cheltuieli, restul banilor fiind achitați din bugetul de stat. Deși se arată nemulțumiți, părinții spun că vor fi nevoiți să achite aceste tarife.

Directoarea Școlii "Ciprian Porumbescu" susţine că aceste majorări sunt necesare pentru ca instituția să poată activa.

"S-au majorat și cheltuielile de întreținere și salariile. Asta va fi o sursă de supraviețuire pentru anul viitor.Înțelegem că taxa se majorează tocmai cu 40 de lei, dar asta e o necesitate de a lucra mai departe", a declarat directorul școlii de arte Ciprian Porumbescu din Bălți, Ludmila Gheorghiştean.

"Calculele le face contabilitatea centralizată a secției cultură a Primariei Bălți, reieșind din cheltuilile pentru anul trecut și numărul elevilor și se numește plata pentru noul an de studii", a spus directorul școlii de arte plastic din Bălți, Oleg Carp.

În Bălți sunt trei școli de muzică și una de arte plastice. În aceste instituții învaţă peste 1.500 de copii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu