Studenţii vor putea migra mai uşor de la o universitate la alta

Embed:

De azi, studenţii vor putea migra mai uşor de la o universitate la alta. Ministerul Educaţiei a elaborat primele cinci programe comune, axate pe practici. Oficialii dau asigurări că astfel, calitatea învăţământului superior din Moldova va fi sporită.

Cele cinci programe universitare au fost elaborate pentru istorie, limba română, chimie, matematică şi limba franceză. 60 la sută din conţinuturi sunt comune, în cazul în care acelaşi obiect este predat la mai multe instituţii. Restul materialului rămâne la discreţia catedrelor.

"Dacă vrem să devenim competitivi, dacă dorim ca la cursul nostru să avem mai mulţi studenţi, trebuie să demonstrăm că mergem în pas cu timpul. Întotdeauna se păstrează ceea ce a fost bun, dar vin noile abordări, ca şi în jurnalism, ca şi în economie", a declarat Loretta Handrabura, viceministrul Educaţiei.

Autorii programelor universitare, care au mizat pe reuşitele practice ale studenţilor, au şi unele temeri. "Este vorba despre mentalitatea cadrelor didactice, care acceptă schimbările foarte greu. Profesorul va lucra mai mult până la ore, studentul va lucra mai mult la ore şi în afara orelor individual", a precizat Vladimir Guţu, doctor habilitat Universitatea de Stat din Moldova.

Specialiştii au lucrat asupra conceptului timp de doi ani, iar cheltuielile au fost suportate de UNICEF.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu