Studenţii îşi caută chirie în Capitală VEZI AICI PREŢURILE

Embed:

Odată cu apropierea noului an şcolar, când zeci de mii de studenţi revin în Capitală, creşte şi cererea de locuinţe pentru închiriat. Din acest motiv, agenţiile imobiliare activează acum la capacitate maximă.

Deşi cererea pentru închirierea apartamentelor a crescut, experţii imbobiliari spun că preţurile au rămas aceleaşi.

"O majorare evidentă a plăţii la chirie în acest moment nu este. Se ridică activitatea, dar acest lucru se menţine până la jumătatea lui septembrie, poate sfârşitul lui septembrie maxim. În acest timp, persoanele care au intrat la universităţile din Chişinău, se aranjează şi mai departe situaţia revine la normal", menţionează Nicolae Ostafiiciuc, expert imobiliar.

Nicolae Sturza este originar din Străşeni. Şi-a găsit însă de lucru la Chişinău. Îi vine greu să facă naveta. Din acest motiv, îşi caută un loc de trai în Capitală.

"Caut gazdă de circa două luni şi fără succes, deocamdată. Am văzut de 100 de euro cu o odaie, dar fără condiţii. Nu aş dori să locuiesc acolo, că mai curge un perete, mai curge de la etajul de sus. Am găsit şi cu 250 de euro, de o odaie, dar nu pot să-mi permit", relatează tânărul.

În prezent, preţul chiriei pentru un apartament cu o cameră în Chişinău variază între 120 şi 150 de euro. Pentru un apartament cu două camere veţi scoate din buzunar între 140 şi 200 de euro, iar pentru un apartament cu 3 camere – între 180 şi 250 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu