Studenţii democraţi au intrat în pielea funcționarilor din cadrul ministerelor și au elaborat proiecte de legi

Embed:

Au intrat în pielea funcționarilor din cadrul ministerelor și au elaborat proiecte de legi. Vorbim despre aproximativ 200 de membri ai Ligii Studenților Democrați, care au participat la un forum organizat la o tabără de odihnă de la Vadul lui Vodă.

Inițiativele gândite de ei au menirea să îmbunătățească viața tinerilor din Moldova, iar cele mai bune idei au fost premiate. Cel mai bine s-a descurcat echipa de la "Ministerul Agriculturii".

"Colegii mei m-au uimit plăcut demonstrând că au capacitatea de a înțelege tot ce se numește sistemul decizional și care anume sunt prioritățile în Republica Moldova", a declarat Alexandru Cauia, președintele Organizației de Tineret a PDM.

Tinerii au avut parte și de oaspeți speciali. Mai multe despre activitatea Guvernului le-a vorbit secretarul general de stat de la Educaţie Igor Șarov.

" - Care este opinia dumneavoastră personală, nu ca și reprezentant al ministerului, cu privire la necesitatea examenelor de stat în formatul în care există examen scris și teza separată.

- Am luptat totalmente împotriva examenelor de licență. În maniera în care ele sunt astăzi, ele sunt ineficiente."

"Mă conving încă o dată că avem o generație extraordinară și această comunicare trebuie continuată mai departe pentru a vorbi despre diferite oportunități. Oportunități pe care le creăm noi la nivelul Guvernului Republicii Moldova, ministerului pe care-l reprezint. Proiecte la nivel de tineret, de cultură și să nu ezite să aplice", a spus Igor Şarov, secretarul de stat la Ministerul Educaţiei.

Evenimentul a adunat participanţi din centrul și nordul țării. Partidul Democrat din Moldova este formaţiunea cu cei mai mulţi membri tineri - aproximativ 50 de mii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu