Studenţii de la UTM au inventat câteva aplicaţii pentru asimilarea mai uşoară a matematicii (VIDEO)

Embed:

Plictisiți de metodele învechite de predare a materiilor, studenții de la Universitatea Tehnică din Moldova au inventat câteva aplicaţii pentru studierea matematicii în școli. Astfel, elevii vor putea învăța această disciplină prin intermediul jocurilor. Aplicaţiile au fost create în cadrul unui concurs, la care au participat opt echipe de studenţi.

Concursul a durat câteva săptămâni. La final, echipele și-au prezentat invențiile în fața unui juriu format din profesori de matematică, informatică și reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Centrului de Guvernare Electronică. Studenţii spun că au creat programele pentru ca orele de matematică să devină mai dinamice și atractive.

"Noi am creat un software educaţional pentru a atrage atenţia elevilor asupra matematcii, pentru ai ajuta să înveţe şi pe cei care nu doresc să facă acest lucru", a explicat studentul UTM, Eugeniu Cernei.

"Într-adevăr a fost o experienţă în care timp de câteva săptămâni am învăţat tehnologii noi. Am muncit foarte mult şi chiar dacă nu ne-am clasat pe primul loc suntem câştigători pentru noi", a spus studenta Ecaterina Doncea.

Munca tinerilor a fost apreciată de profesori. Ei spun că elevii vor asimila mai ușor informațiile datorită acestor aplicații.

"Copii în ziua de azi nu aşteaptă să vadă tradiţionalele lecţii. Ei văd prin prisma jocurilor, prin prisma captării atenţiei. Aceste softuri le vor folosi la lecţii şi ca joc şi ca o mare bază materială", a declarat profesorul Liceului Teoretic "Iulia Haşdeu", Viorica Moglan.

Toţi participanţii la concurs au fost premiaţi cu diplome şi cadouri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu