Studenţii de la Harvard, care studiază combaterea traficului de fiinţe în Moldova, în vizită la Publika TV

Embed:

Traficul de fiinţe umane este o problemă determinată de sărăcie, violenţa în familie, alcool, dar şi de trecutul istoric al ţării noastre. De această părere este un grup de studenţi de la renumita Universitate Harvard din Statele Unite, care au studiat fenomenul traficului de persoane în Moldova şi au oferit un interviu exclusiv pentru Publika TV.

"Suntem un grup de cercetare de la Universitatea Harvard din Statele Unite. Am venit aici ca să studiem fenomenul traficului de persoane în Europa. Am fost în Marea Britanie, Italia şi acum suntem în Moldova. Am venit să vedem cum este combătut acest fenomen în Moldova", a menţionat Vera Sistenich.

Tinerii spun că au fost încântaţi de ţara noastră şi au încercat să afle cât mai multe despre cum este combătut traficul de fiinţe umane la noi.

"Ne-a plăcut foarte mult în Moldova. Oamenii sunt ospitalieri şi foarte prietenoşi. Am întâlnit oameni interesanţi, am fost la organizaţii non-guvernamentale, am cunoscut oficiali. Am văzut cum e combătut traficul de fiinţe umane şi ce fac instituţiile pentru acest lucru", a declarat Courtney Walsh.

Studenţii de la Harvard au ţinut să sublinieze că, potrivit observaţiilor lor, fenomenul traficului de persoane în ţara noastră este determinat de o serie de factori, printre care şi istoria.

"În Moldova, există un întreg complex de cauze ale traficului de fiinţe umane. Este vorba despre sărăcie, problemele cu alcoolul, violenţa în familie, precum şi trecutul politic complex pe care îl aveţi", a spus Vera Sistenich.

Tinerii îndeamnă autorităţile din ţara noastră să implice mai mulţi actori în rezolvarea problemei traficului de persoane şi să colaboreze la nivel internaţional.

"Moldova trebuie să implice mai mulţi actori, atât la nivel local, ca organizaţii non-guvernamentale, biserica, autorităţi, dar şi să colaboreze cu reprezentanţi din alte ţări, cu Uniunea Europeană şi alţi actori internaţionali", a menţionat Julien Saur.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu