Studenţi, pregătiţi buzunarele! Cât va trebui să achitaţi lunar pentru cazarea în cămine

Embed:

Tinerii înscrişi la Academia de Studii Economice din Moldova vor achita, din 1 septembrie, o taxă lunară pentru cazarea în cămine, cu 10 lei mai mare decât anul trecut.  

Preţuri majorate vor fi, din ianuarie 2016, şi la alte instituţii de învăţământ din Capitală. Scumpirile sunt operate din cauza majorării tarifelor pentru energia electrică şi gazele naturale

Academia de Studii Economice din Moldova oferă, anul acesta, peste 1.500 de locuri de cazare, iar taxele variază între 164 de lei şi 409 lei pe lună.

La căminele Universităţii Tehnice vor fi cazaţi peste 3.200 de studenţi. Tinerii vor achita lunar până la 310 lei. 

Universitatea Agrară a rezervat 2.200 locuri. Cei care fac studii de licenţă vor plăti 186 de lei lunar, iar masteranzii vor achita 467 de lei.

Aproape 1.500 de tineri vor fi cazaţi în căminele Universităţii de Medicină. Taxa lunară va fi între 187 şi 252 de lei.

Cele mai mari preţuri pentru cazare le vor plăti studenţii Universităţii de Stat. Lunar, tinerii ar putea achita cel puţin 260 de lei. Instituţia oferă peste 400 de locuri în blocuri recent renovate. Administraţia USM estimează că preţurile pentru cazare ar putea fi de 450 de lei lunar.

Reprezentanţii Universităţii de Stat din Moldova, ai Universităţii Tehnice şi cei ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" au anunţat că de la începutul anului viitor, studenţii vor achita mai mult pentru chirie.

Noile taxe vor fi stabilite de către senatele universitare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu