Studenţi, artişti, medici, preoţi LUPTĂ cu tuberculoza: Vor informa cetăţenii că boala se tratează

Embed:

"Tuberculoza se tratează". Acesta este sloganul unei campanii mediatice, lansată astăzi la Chişinău. Printre ambasadorii acţiunii sunt interpretele Ana Barbu şi Geta Burlacu, medicul-chirurg Gheorghe Ghidirim, dar şi preotul Pavel Borşcevschi, parohul Bisericii "Sfântul Dumitru" din Capitală.

Organizatorii campaniei spun că medicamentele nu sunt întotdeauna suficiente pentru a lupta cu tuberculoza. La fel de importante sunt informarea, dar şi atitudinea celor din jur.

"Medicul singur nu poate face acest lucru şi are nevoie de susţinere din partea tuturor membrilor societăţii, atât a pacienţilor cât şi a altor parteneri", a declarat directorul Centrului pentru politici şi Analize în Sănătate, Viorel Soltan.

În cadrul campaniei, aproximativ 100 de studenţi de la Universitatea de Medicină au mers în şcoli, întreprinderi şi locuri publice şi au vorbit despre riscurile tuberculozei:

"Eu am mers într-un liceu din cadrul capitalei. Au avut loc ore cu elevii, grupa a fost din 15, 30 de persoane"

"Am auzit informaţie de la medicii de sector care mi-au spus că anume au fost pacienţi care s-au adresat ulterior cu simptome gândindu-se că poate ar fi tuberculoza"

"Eu aş menţiona faptul că campania respectivă întru totul se încadrează în campania organizată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii", a declarat viceministrul Sănătăţii, Gheorghe Ţurcanu.

Campania "Împreună putem învinge tuberculoza" a fost lansată de Centrul pentru Politici şi analize în Sănătate şi Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor din Moldova. Potrivit datelor statistice, în ţara noastră, anual, se înregistrează peste 4.000 de cazuri de îmbolnăvire cu tuberculoză.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu