Studenţi americani vor învăţa medicina şi stomatologie la Universitatea din Chişinău

Embed:

De la 1 septembrie, la Universitatea de Medicină din Moldova, vor fi formate, în premieră, două grupe de studenţi americani. Tinerii vor veni din statul California şi vor studia aici stomatologia şi medicina generală. Ei vor fi instruiţi în baza unui acord de colaborare încheiat între Universitatea de Medicină şi o companie din California. 

La studii vor fi admişi în total 30 de studenţi americani. Ei vor susţine examene de admitere atât în California, cât şi în Republica Moldova. Vor fi înmatriculaţi doar cei care vor obţine note mai mari de opt.

"Toate cursurile se vor ţine în limba engleză. Dar, totodată, studenţii vor învăţa şi limba română pentru ca la anii trei, patru de studii, să cunoască limba română pentru a discuta cu pacienţii", a explicat doctorul în medicină Elena Stepco.

Studenţii vor învăţa la universitatea moldovenească doar cinci ani, în loc de opt. Iar studiile îi vor costa în jur de 4 000 de euro. Avantajaţi vor fi cei care vor alege să facă stomatologie. Facultatea va fi acreditată la nivel internaţional şi diploma tinerilor americani va fi recunoscută în SUA. Ce-i drept, absolvenţii vor trebui să susţină repetat examenele de stat.

O procedură mai anevoioasă pentru recunoaşterea diplomei în Satele Unite o vor parcurge absolvenţii facultăţii de medicină generală.

"Pe viitor, tot ce e posibil, dacă va funcţiona bine mecanismul de acreditare pentru facultatea de stomatologie, să fie realizată şi pentru facultatea de medicină generală. Procesul a demarat încă cu un an în urmă", a spus Mihail Gavriliuc, prorector Universitatea de Medicină.  

Acordul nu oferă însă şi tinerilor moldoveni dreptul să studieze medicina în California

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu