Videoclipul arată că bărbatul, un buchet de flori în mână, îngenunchează în fața tinerei şi o cere în căsătorie, apoi se îmbrăţişează fericiţi.

Imaginile nu au fost însă surprinse la Unviersitatea Al-Azhar, o sucursală a celei mai mari autorități musulmane din capitala Cairo, ci la Universitatea Mansoura din nordul țării.

Cu toate acestea, consiliul disciplinar al campusului Universității Al-Azhar din Mansoura "a decis să o exmatriculeze pe tânără definitiv", a declarat purtătorul de cuvânt al universității, Ahmed Zarie.

El a spus că filmuleţul a provocat o "criză publică" și că decizia Universității de a o expulza a fost pentru că a creat o "imagine proastă" Universității Al-Azhar, care segregă strict sexul.

El a spus că îmbrățișarea între bărbați și femei necăsătoriți încalcă "valorile și principiile societății".

Femeia, totuși, poate contesta decizia de expulzare, a spus Zarie.

Tânărul care a apărut în film ar putea, de asemenea, să se confrunte cu sancțiuni, a declarat un purtător de cuvânt al Universității Mansoura, adăugând că, consiliul disciplinar al școlii se va întruni pentru a-i decide "pedeapsa".

Egiptul, o țară predominant musulmană, este o societate în mare măsură conservatoare.

Anul trecut, procurorii au reținut o cântăreață de sex feminin timp de patru zile pentru "incitare la deznădejde", după ce un clip video online, care cuprindea dansuri orientale senzuale și gesturi sugestive, a devenit viral.

Și în 2017, o altă cântăreață de sex feminin a fost condamnată la doi ani de închisoare, cu acuzații similare, de asemenea, din cauza unui film considerat provocator. Sentința ei a fost redusă la un an ulterior, conform Daily Mail, citat de observator.tv