"Stropiţi cu benzină, incendiaţi şi gata, am scăpat de ei." Membrii Genderdoc-M, ameninţaţi de un grup de enoriaşi (VIDEO)

Embed:

O sală de judecată din Bălţi a fost scena unor reacţii cu înjurături şi aluzii la posibile corecţii fizice. S-a întâmplat în timpul procesului dintre centrul Genderdoc-M şi Consiliul Municipal Bălţi. Magistratul a ignorat manifestările neortodoxe, iar reprezentanţii minorităţilor sexuale cred că a fost vorba despre o provocare.

Reprezentanţii organizaţiei Genderdoc-M, care apără interesele minorităţilor sexuale, spun că este un procedeu bine gândit de intimidare. În acest mod, un grup de enoriaşi ar fi încercat să convingă instanţa să interzică orice formă a ceea ce ei numesc propagandă homosexuală. Iar judecătorul nu ar fi avut nicio reacţie la mesajele agresive.

"Trebuia să-i preîntâmpine că nu au dreptul să-şi permită anumite lucruri. Şi în al doilea rând, trebuia să o facă Marchel, dar nu aşa cum a făcut-o el, după ce au fost pronunţate aşa ameninţări", spune reprezentantul Genderdoc-M, Angela Frolova.

Magistratul care a examinat dosarul nu a fost de găsit, pentru a comenta aceste acuzaţii. Avocatul de la Genderdoc-M spune, însă, că este un caz clar de discriminare şi că bănuiţi ar putea fi toţi cei prezenţi la şedinţă.

"Noi deja avem înregistrarea audio, avem procesul verbal în procesul şedinţei judiciare, cu identificarea tuturor celor prezenţi şi, respectiv, va fi mult mai uşor de determinat cine şi ce a făcut, dacă se recurge la comiterea anumitor infracţiuni", a declarat avocatul Doina-Ioana Străisteanu.

Episcopul Marchel, prezent la procesul de judecată, nu a comentat situaţia. În aprilie 2012, Genderdoc-M a contestat în instanţă o decizie a Consiliului Municipal Bălţi, prin care oraşul era declarat zonă liberă de minorităţi sexuale. Iar de la 1 ianuarie 2013, a intrat în vigoarea Legea privind asigurarea egalităţii, care interzice orice formă de discriminare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu