Strim-ul, verificat de către experți internaționali independenți

Embed:

Reacțiile adverse la medicamentul „Strim”, înregistrate în Moldova, au fost surprinzătoare și au necesitat o analiză mai profundă cu implicarea experților independenți

„Farmak” a furnizat toate datele necesare pentru o analiză detaliată a tuturor cazurilor în care au fost înregistrate reacții adverse la utilizarea medicamentului „Strim” de către Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitive Medicale.

Farmak a implicat experți internaționali independenți pentru efectuarea unei analize științifice detaliate a informațiilor primite în fișele medicale, cu stabilirea ulterioară a unei relații de cauză-efect între apariția reacțiilor adverse și cazurile de lipsă de eficiență în utilizarea medicală a medicamentului Strim de către pacienții din Republica Moldova.

„Farmak” este îngrijorată de creșterea numărului de reacții adverse comparativ cu profilul de siguranță al medicamentelor „Aylar” în Ucraina și „Bazalog” în lume, a declarat Andriy Goy, director tehnic al Farmak.

Biosimilarul insulinei glargine în flacoane și cartușe este produs de Farmak, la Kiev, cu denumirea comercială Aylar pentru Ucraina și Strim pentru Moldova într-o fabrică modernă. Unitatea de producere este dotată cu echipamente europene, cu personal înalt calificat, este inspectată regulat pentru respectarea regulilor de bune practici privind procesul de producție pentru industria farmaceutică. Unitatea de producere este proiectată, construită și calificată, ținând cont de cerințele europene GMP, precum și de aspectele tehnice și tehnologice ale ciclului complet de producție a tipurilor de insulină.

În noiembrie 2018, Farmak a participat la o licitație deschisă în cadrul Programului național pentru prevenirea și controlul diabetului pentru perioada 2017-2021, concurând cu compania, care din 2007 a fost singurul furnizor de produse de insulină în Moldova. Datorită faptului că, având o calitate înaltă, prețul medicamentului Strim este semnificativ mai mic, compania a câștigat licitația. De asemenea, „Farmak” a asigurat toți pacienții din Moldova cu pixuri seringă pentru anul 2019.

Reamintim că, Farmak a început livrarea preparatului Strim la începutul anului 2019, după ce a câștigat licitația. Medicamentul „Strim” produs de Farmak îndeplinește toate cerințele autorităților de reglementare din Republica Moldova.

„Strim” a fost supus tuturor studiilor necesare, în timpul cărora a fost dovedită eficacitatea acestui medicament. Rezultatele cercetării au fost transmise autorității de reglementare a Moldovei ca parte a procedurii de înregistrare a medicamentului „Strim”.

 

Lasă un comentariu