STRIM a fost reinclus în Nomenclatorul de Stat. Un deputat cere DEMISIA persoanelor, care au indus în eroare bolnavii de diabet (DOC)

Embed:

Medicamentul STRIM a fost reinclus în Nomenclatorul de Stat. Despre aceasta  a anunţat pe pagina sa de Facebook deputatul democrat Ruxanda Glavan. Parlamentarul se arată indignat de faptul că unii reprezentanţi din actuala guvernare au creat o "criză artificială a Insulinei" şi au indus în eroare oamenii bolnavi de diabet. Glavan susţine că cei vinovaţi de această situaţie trebuie să-şi dea demisia. 

"Vara aceasta am fost cu toții martorii crizei artificiale „Insulina” și a modului în care Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a retras medicamentul STRIM din Nomenclatorul de stat al Medicamentelor, chiar dacă aceeași instituție l-a înregistrat în toamna lui 2018. ☝????Culmea-i că l-au retras invocând probleme de calitate, ca după aceea tot ei să anunțe public că, în urma verificărilor de laborator, s-a stabilit că nu există abateri calitative ale acestui preparat.

La modul cum a fost regizată acea campanie anti-STRIM, voi reveni cu altă ocazie. Până una alta, am aflat altă BOMBĂ: Comisia medicamentului a decis, la 28 august, reincluderea produsului medicamentos STRIM în Nomenclatorul de Stat, fapt despre care este informat și ministerul. Toți tac, de această data nimeni nu mai sare cu comunicate de presă și informarea opiniei publice (vedeți anexată decizia). În baza ordinului 739 al MS, în termen de 10 zile de la data deciziei, adică la 8 septembrie, AMDM este obligată să emită ordinul de reintroducere a preparatului în lista medicamentelor permise pe piața din R.Moldova. Pe site-ul instituției, deocamdată ordinul nu există.

Consider că tot acest spectacol de foarte prost gust, este o dovadă clară că concurența neloială și metodele lor murdare au ridicat prea sus ștacheta și au reușit să influențeze ( gratis?) anumiți demnitari și angajați ai instituțiilor de stat, în detrimentul pacientului.⚠️

Acum care dintre autorități – Ministerul Sănătății sau Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, își vor asuma extraordinara gafă și vor prezenta scuze publice pentru că au indus în eroare oamenii bolnavi de diabet? ☝????Că nu au știut să facă diferența între speculații politice și minciuni? Că nu au gestionat corect procesul în spatele cortinei, fără a admite panica nejustificată în rândul pacienților și al lucrătorilor medicali? Și că, dimpotrivă, au alimentat ghemul de neadevăruri și manipulări!????

????Într-o guvernare responsabilă și onestă, cu demnitari integri care țin la reputația lor profesională, trebuiau să fi prezentate cel puțin două demisii. Sau să li se ceară demisia de către cei care i-au delegat în aceste funcții. Punem pariu ca nimeni nu va face nimeni nimic? De fapt cel mai important în toată fabula asta, ridicată la cel mai înalt nivel, este cum autoritățile vor convinge - de aici încolo - societatea că, de fapt, un medicament biosimilar este de calitate și nu trebuie refuzată utilizarea lui?

????AMDM se așteaptă a fi considerată o instituție credibilă și profesionistă? Sau totuși execută comenzi politice? Conducerea acestei agenții consideră că oamenii trebuie să creadă argumentele sterile în timp ce tu, om de stat, îți schimbi deciziile la 180 de grade în doar 2 luni de zile? Cum vor fi sunați diabeticii pentru a li se spune să ridice STRIM-ul, că de fapt, nu este un medicament de calitate dubioasă? Sau poate găsim niște deputați, licențiați în psihologie sau jurisprudență, pe care să-i rugăm să-și asume responsabilitatea?

Multe întrebări, dragi prieteni⁉️

Am adresat o serie de interpelări la autorități, așteptăm răspunsul.", a scris Glavan. 

CITEŞTE ŞI: AMDM a retras STRIM din Nomenclatorul de stat

Lasă un comentariu