Strikeball la Dănceni: Peste 100 de bărbaţi au pornit la război cu replici ale armelor de foc

Embed:

Peste 100 de bărbaţi au pornit la război. Nu însă la unul adevărat. Este vorba de strikeball, o competiţie sportivă unde adrenalina este la maxim, iar condiţiile de luptă sunt similare unui conflict armat. Doar că jucătorii utilizează replici ale armelor de foc, iar pe câmpul de luptă nu rămâne nicio victimă.

Strikeball este un joc bazat pe simularea unui conflict armat. În majoritatea scenariilor, participanţii au scopul de a elimina adversarii prin atingerea lor cu bile din material plastic cu diametrul de 6 milimetri, lansate din replici ale armelor de foc.

Sâmbătă, la Centrul de instruire a armatei naţionale din Dănceni, mai multe echipe au participat la lupte de strikeball. Asemenea competiţii se desfăşoară de patru ori pe an, iar paticipanţii se antrenează săptămânal.

În strikeball, se foloseşte sistemul de onoare. Fiecare jucător trebuie să recunoască când este lovit de un proiectil, deoarece spre deosebire de paintball, unde sunt folosite biluţe cu vopsea, bilele de plastic nu lasă un semn vizibil.

Uniformele, echipamentul de protecţie şi muniţiile sunt cumpărate din străinătate. Acest joc este practicat în mai multe ţări ale lumii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu