Strigător la cer! O femeie riscă să rămână fără cei trei copii din cauza unor datorii la bănci

Embed:
O femeie, mamă a trei copii, riscă să ajungă după gratii, iar micuţii să-i fie duşi într-un centru de plasament din cauza unor datorii la bănci. Anastasia Hudeaeva, în vârstă de 32 de ani din satul Natalievca din raionul Făleşti îşi creşte singură copiii în condiţii greu de imaginat. Mai mult, întreaga familie se întreţine doar din alocaţia mizeră primită de la stat.

Tânăra mamă spune că primul împrumut de la bancă l-a luat după ce a plecat de la soţul alcoolic, pentru a face reparaţie în locuinţă şi a le crea condiţii mai bune de trai micuţilor săi. Ulterior a mai luat un credit pentru că nu avea cu ce-i hrăni. Astfel, a ajuns să fie datoare băncilor cu 100 de mii de lei.

"De regulă, cumpăr produse alimentare, cartofi... Ei au nevoie şi de carne, de aceea procur de la piaţa angro spinări sau carcase de pui, pateu. Aşa trăim, supravieţuim", a spus locuitoarea satului Natalievca, Anastasia Hudeaeva. 

Cel mai grav este că Anastasia nu se poate angaja. Copiii mai mari sunt abia în clasa a 4-a şi a 5-a, iar cel mic are doar o lună. Întrucât nu are de la cine cere ajutor, s-a văzut nevoită să apeleze la aşa-numitele "credite rapide", însă nimeni nu a avertizat-o despre consecințe.

"Trebuie să achit creditul. Dacă nu reuşesc, mă vor trimite la puşcărie. Eu atunci conştientizam, că nu lucrez, dar totodată nu ştiam ce să fac", a adaugat femeia. 

Natalia şi micuţii ei trăiesc într-o locuinţă oferită de primăria locală, unde în loc de sticlă, în geamuri stă peliculă, iar tencuiala cade.

"Tot timpul mă gândesc cu ce să-mi hrănesc copiii. Având acest credit, nu dorm nopţile, cum închid ochii - mă gândesc la ata", a spus Anastasia Hudeaeva. 

Asistentul social local ştie despre situaţia acestei familii, dar spune că primăria nu o poate ajuta decât cu alocaţia lunară.

"Acum ei primesc ajutor social. 2500 de lei. - Pentru toţi copiii? - Da", a spus asistentul social, Cristina Burduja. 

Cei care doresc să o ajute pe Anastasia o pot contacta la numărul de telefon indicat pe ecran: 079201179.
loading...

Lasă un comentariu