Strigăt de disperare către ONU. "Conflictul din Siria a atins un nivel fără precedent, iar ţara este distrusă"

Embed:

Conflictul din Siria a atins un nivel fără precedent, iar ţara este practic distrusă. Acesta a fost mesajul mediatorului internaţional Lakhdar Brahimi, adresat Consiliului de Securitate al ONU. Oficialul a subliniat că problema siriană ar putea avea consecinţe grave asupra întregii regiuni.

Trimisul pentru pace Lakhdar Brahimi şi-a exprimat indignarea cu privire la lipsa progresului în încetarea războiul civil din Siria. El a cerut Consiliului de Securitate al ONU să acţioneze.
 
"Prin distrugerea Siriei, regiunea este împinsă într-o situaţie gravă, care pot avea consecinţe pentru întreaga lume. Consiliul de Securitate trebuie să soluţioneze această problemă imediat", a spus mediatorul internaţional Lakhdar Brahimi.

Consiliul de Securitate s-a dovedit a fi ineficient în restabilirea păcii în Siria, din cauza Rusiei şi Chinei care blochează rezoluţiile privind un şir de sancţiuni. Astfel, Brahimi a sugerat modificarea convenţiei de la Geneva din iunie 2012, documentul de bază pentru soluţionarea conflictului.

Noua propunere include încetarea focului, un guvern de tranziţie şi o nouă constituţie, fără să fie specificat dacă preşedintele sirian, Bashar al-Assad, trebuie să plece de la putere. Potrivit ONU, violenţele din Siria au lăsat în urmă peste 60.000 de morţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu