Străzile din Capitală prind viaţă! Fiecare a treia stradă a fost reparată, iar pe mai multe drumuri a fost aplicat marcajul rutier

Embed:
Străzile din Chişinău prind viaţă. Fiecare a treia stradă din Capitală a fost deja reparată, iar pe o bună parte dintre ele a fost aplicat marcajul rutier.

Drumarii au profitat de minivacanţa de 1 mai, care i-a scos pe locuitorii Capitalei din oraş, şi au plombat în linişte gropile din asfalt. Muncitorii au spus că ţin cont de metodologia cerută de Silvia Radu.

"Nu se mai aruncă, sau nu mai merge direct plombarea ceea doar în groapă. Dar se frezează, se amorsează, încercăm să schimbăm modalitatea de reparaţie. Este mai ieftin, este mai repede în timp, şi mult mai calitativ", a spus Adrian Boldurescu, şef al Î.M "Exdrupo".

În doar o lună, muncitorii au plombat deja peste 20 de mii de metri pătraţi de drum.

"La moment avem în jur de 20-25 la sută din volumul pe care ni l-am propus. Nu am putut lucra în capacitate maximă, din cauza condiţiilor climaterice", a mai spus Adrian Boldurescu, şef al Î.M "Exdrupo".

Cei peste 100 de drumari, care au ieşit să repare străzile, spun că greul lucrului îl fac atunci când traficul pe străzi este mai degajat.

"- O frezeruim, o mazuim cu smoală, aslfalt, şi mergem înainte.
- Care e garanţia, cât timp va ţine o groapă plombată de dumneavoastră?
- 10 ani minimum".

"Este o tehnologie nouă, că avem cu totul altă soluţie de uns asflatul care de desupt se pune. Şi soluţia, se primeşte foarte bine".

"Muncitorii fac un lucru mare. E foarte greu."

"Oraşul va fi mai frumos. Va fi o plăcere să te plimbi pe străzi."

"E binevenit să iasă să facă drumul cât oraşul nu e aglomerat".

"Drumurile trebuie să fie de o calitate super"

În paralel cu plombarea gropilor, drumarii continuă să aplice şi marcajul rutier.

„Făcem marcaj trecerea pietonală, săgeată facem, este trei echipe. A treia echipă pe Calea ieșilor facem liniile lungi”, a menţionat Stanislav Vrabie, maistru Î.M. EXDRUPO.

„ Mergem după riglă și unde se începe linia apăs pe buton și dă drumu la crască. E greu deodată până ce te deprinzi.”

În acest an, pentru reparaţia şi plombarea străzilor din Capitală, din bugetul municipal s-au alocat peste 130 de milioane de lei, iar pentru marcajul rutier - nouă milioane.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu