Străzile din Bălţi, pline de gropi. Oamenii sunt REVOLTAŢI, iar responsabilii de la primărie REFUZĂ SĂ DEA EXPLICAŢII

Embed:

Reparația drumurilor se face de ochii lumii la Bălţi. La câteva luni după ce au fost asfaltate și pavate, mai multe străzi și trotuare sunt pline de gropi. Oamenii sunt revoltați, iar responsabilii de la primărie au refuzat să le dea explicaţii despre calitatea proastă a lucrărilor. 

Imediat după ce drumarii au terminat lucrările de reparație pe strada Strîi, au apărut și primele denivelări.

Oamenii spun că, după fiecare ploaie, apa se adună pe asfalt. "Nu au făcut scurgeri și nu au ținut cont de reguli. Apa se adună, nu are unde să se scurgă. Asta înseamnă că ceva nu este în regulă".

De calitatea proastă a drumurilor s-au convins şi jurnaliştii Publika TV.

"Am turnat câțiva litri de apă pe acest drum recent reparat. După cum puteți vedea aceasta nu are unde să se scurgă. Așa se întâmplă după fiecare ploaie. Potrivit experților, primele gropi pe acestă porțiune vor apărea peste câteva luni", a explicat Viorica Postolachi, reporter Publika TV.

"Acolo unde este apă, nu avem drumuri. Eu am mai spus acest lucru. Pentru a exclude toți acești factori de risc este nevoie de documentație de proiect", a precizat Victor Zalevschii, director SA "Magistrala".

Locuitorii orașului se arată nemulțumiți şi de faptul că autoritățile repară selectiv drumurile:

"Se face pe porțiuni, nu se ia o stradelă ca să fie dusă până la capăt".

"Drumul de după colț l-au reparat, pe acesta îl repară, dar pe al nostru nu îl fac. Ne-au spus că nici nu o să-l repare în timpul apropiat. Va trebuie să mai așteptăm".

Întâmplător sau nu, mai multe drumuri reparate de autoritați în acest an, dar și anul trecut duc spre blocurile în care locuiesc membrii formațiunii politice Partidul Nostru. Într-o curte renovată recent locuiește Vladimir Gula, iar pe strada Suceava unde acum câteva săptămâni au fost finisate lucrările de reparație este stabilit Nicolai Grigorișin, un activist al partidului și cumătrul penalului fugar Renato Usatîi.

Directorul întreprinderii muncipale responsabile de reparația drumurilor, Serghei Pcela, nu a vrut să răspundă la câteva întrebări.

În acest an, pentru reparația și întreținerea drumurilor din municipiul Bălți au fost alocate aproape 18 milioane de lei din fondul rutier.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu