Străzile centrale ale Cimişliei s-au transformat în adevărate grădini pline cu flori

Zeci de persoane pasionate de grădinărit şi-au dat întâlnire, astăzi, la Cimişlia. Străzile centrale ale oraşului s-au transformat în adevărate grădini cu flori care mai de care. Sute de curioşi au venit să vadă minunăţiile, la cea de-a treia ediţie a expoziţiei "Parada Florilor"

Pentru Tatiana Mancoş florile sunt o pasiune de mai bine de 15 ani. Femeia creează compoziții floristice care îţi fură privirea, fapt pentru care a luat premiul mare în cadrul târgului.

"Am venit cu o compoziție frumoasă și cu niște flori. Eu cred că o să le placă la toată lumea. Cât mai mult flori frumoase, compoziție, pui cu una cu alta, atuncea se primește", a spus producătorul de flori din Ștefan Vodă, Tatiana Mancoş. 

Iar Oleg Bantoş, un agricultor din Ialoveni, cultivă în serele sale peste 100 de specii de flori.

"Avem o vârstă de 25 de ani de când ne ocupăm cu creşterea florilor. Creştem foarte multe plante pentru decorarea exteriorului. Avem muşcate, pamnseluţe, bigonia, teghetisul", a spus agricultorul Oleg Bantoş. 

Și această femeie, care a venit de la Comrat, a avut cu ce se lăuda. Ea a adus la expoziţie peste 200 de specii de arbuști, prețul cărora ajunge până la câteva mii de lei.

"Avem arbuști, brazi decorativi, sunt brazi albaștri, verzi. Avem arbuști tuia, în formă sferică și cilindrică. Cu 2.500 de lei puteţi să cumpărați un arbust mai special", a spus producătorul de arbuști din Comrat, Viorica Satirova. 

Covoarele de flori și concertul din centrul orașului au atras sute de oameni din diferite localităţi. Mulţi dintre ei, nu au plecat cu mâna goală de la târg.

Expoziţia "Parada florilor" este organizată cu scopul de a promova producătorii autohtoni.

"Menirea acestui festival este de a fortifica și de a consolida domeniul floriticultură și de a-i stimula pe producătorii de flori să fie mai puternici, să fie cât mai ingenioși", a spus președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu. 

În acest an, la târg au participat 12 producători de flori și peste 20 de meșteri populari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu