Stratul de zăpadă a atins 1,5 metri în unele localităţi. Mai multe drumuri rămân BLOCATE

Embed:

Mai multe drumuri locale din ţară rămân în continuare blocate. Situaţia este este gravă, în special în nordul Moldovei şi în localităţile din lunca Prutului, unde a viscolit toată noaptea. Drumurile naţionale au fost, însă, curăţate, astfel că automobilele circulă în condiţii normale, potrivit viceministrului Transporturilor, Boris Gherasim.

Viceministrul Transporturilor a declarat, pentru Publika TV, că drumarii au curăţat de zăpadă toate drumurile naţionale şi au presurat material antiderapant. Totuşi, unele porţiuni ale drumurilor locale rămân în continuare blocate, în special în localităţile unde stratul de zăpadă în urma viscolelor de noaptea trecută a atins 1,5 metri.

“A nins în R. Moldova toată noaptea, în special la nord, iar în zona Prutului practic în toate localităţile. Drumarii au încercat să facă faţă situaţiei şi toate drumurile naţionale au fost tratate cu material antiderapant. Mai gravă un pic este situaţia cu drumurile locale, acestea încă sunt blochate, dar se lucrează. Drumarii au primit indicaţia ca drumurile curăţate să fie presurate cu material suficient, astfel încât să se topească gheaţa. Ne adresăm şi către administraţia publică locală, să mobilizeze toată tehnica pe care o au la dispoziţie. Există porţiuni de drumuri blocate, unde a viscolit până la 1 - 1,5 metri de omăt”, a precizat Boris Gherasim.

Totodată, ofiţerul de presă al Serviciului Vamal, Alina Şargu, a comunicat că circulaţia la toate posturile vamale din ţară a revenit la regim normal. „Serviciul Vamal anunţă cetăţenii despre ameliorarea situaţiei la toate posturile vamale. Cu dificultate se circulă la postul Costeşti-Stânca, motiv pentru care ne adresăm către cetăţenii care şi-au planificat călătorii să se redirecţioneze către alte puncte de trecere. Colaborăm şi cu partea română, şi cu cea ucraineană, la telefon, la fiecare jumătate de oră ni se raportează. Cetăţenii pot suna la linia fierbinte, 279219 sau 279213. Toţi participanţii la traficul transfrontalier sunt rugaţi să-şi doteze unităţile de transport cu accesoriile necesare”, a punctat Alina Şargu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu