Străinii se pot înrola în armata rusă. Care este singura condiţie impusă de Vladimir Putin

Zilele acestea preşedintele rus a semnat un decret care permite cetăţenilor străini să se înroleze prin contract în armata rusă, iar părările experţilor s-au împărţit în încercarea de a răspunde la întrebarea dacă acţiunea are legătură sau nu cu războiul din Ucraina.

BBC este citat însă de Mediafax cu un detaliu important conţinut în decretul lui Vladimir Putin. Unica barieră pe care o pot întâlni mercenarii va fi limba rusă. Astfel, este absolut necesar ca aceştia să poată vorbi limba rusă.

Experţii militari ruşi Pavel Felghengauer şi Aleksander Golţ au declarat pentru BBC că noul decret va legaliza o situaţie care există deja de câţiva ani în zonele în care trupele ruse sunt mobilizate dincolo de graniţele ţării. Acesta va uşura misiunea forţelor ruse de a recruta localnici în Asia Centrală, Caucaz şi regiunea transnistreană, explică ei.

Specialiştii mai consideră că stipulaţia privind obligativitatea cunoaşterii limbii ruse va atrage în armata rusă în special cetăţeni din fostele ţări sovietice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu