Străinii ar putea plăti vinieta timp de 24 de ore de la intrarea în ţară

Străinii ar putea plăti vinieta timp de 24 de ore de la intrarea în ţară. Propunerea a fost făcută de premierul Pavel Filip, în cadrul şedinţei Guvernului. 

"Să le oferim dreptul să plătească vinieta timp de 24 de ore de la intrarea din ţară. Iar dacă nu o achită, atunci când ies din ţară să plătească şi vienieta şi amenda", a propus Filip. 

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc a venit cu o propunere de soluţionare a problemei cu cozile din vamă provocate de vinietă. 

Oficialul a propus ca vinieta să fie achitată online sau la ghişeele băncii care se află pe teritoriul punctului vamal. Chirinciuc a declarat că platforma online pentru achitarea vinietei ar fi pusă în funcţiune până la 20 februarie. 

Totuşi, premierul a declarat că aceasta nu este o soluţie, deoarece oamenii oricum vor fi nevoiţi să aştepte în vămi pentru a face plăţile necesare. 

PUBLIKA.MD aminteşte că anterior, premierul Pavel Filip a solicitat Serviciului Vamal, Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor și Ministerului Afacerilor Interne să vină cu propuneri pentru simplificarea procedurii respective și optimizarea timpului de trecere a frontierei.

Prim-ministrul Pavel Filip a menționat că în condițiile actuale procedura respectivă blochează accesul în vamă, formează ambuteiaje la frontieră, iar şoferii pierd prea mult timp pentru această procedură.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu