STRADA REGINA MARIA, LA PARIS. A fost inaugurată strada care va purta numele Suveranei

Embed:

Omagiu Reginei Maria la Paris, în ziua când a fost încoronată ca suverană a României Mari. O porţiune de pe cheiul Senei, din faţa Turnului Eiffel a fost numită "La promenade Marie de Roumanie".

La momentul dezvelirii plăcii care consfinţeşte atribuirea numelui Alteţei Sale Regale au participat Principesa Margareta şi Principele Radu al României, diplomaţi români de la Paris, înalţi oficiali francezi, precum şi români stabiliţi în Franţa.

Decizia de a numi o stradă în cinstea Reginei Maria reprezintă un gest de recunoştinţă a administraţiei locale faţă de rolul pe care l-a avut Suverana la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919.

Atunci, Alteța Sa regală a susținut cauza României în fața Marilor Puteri, având un rol esențial în recunoașterea Marii Uniri de la 1918 și în recunoașterea țării vecine drept învingătoare în Primul Război Mondial.

Regia Maria a României, născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, a fost prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria. Ea s-a căsătorit cu Regele Ferdinand I al României și a fost mama Regelui Carol al II-lea.

Lasă un comentariu