Strada Octavian Goga din Chişinău, într-o stare deplorabilă. Trotuarele sunt pline de gropi, iar parcările lipsesc

Embed:

Strada Octavian Goga din Chişinău este într-o stare deplorabilă, iar redenumirea ei nu va schimba lucrurile. Cel puţin asta spun oamenii care locuiesc în zonă, după ce recent, consilierii municipali din fracţiunea PSRM au venit cu propunerea ca strada să se numească Alexandr Suvorov şi nu Octavian Goga cum este acum. 

Trotuarele de pe strada Eugen Goga arată şi ele deplorabil. Acestea sunt pline de gropi, coşurile de gunoi lipsesc cu desăvârşire, iar maşinile sunt parcate şi ele pe trotuare. În aceste condiţii, pietonii se văd nevoiţi să meargă pe carosabil, printre automobile.

"Vrem să vedem această strada într-o stare normală, nu aşa cum este acum. Au făcut reparaţie pe deasupra numai aşa. Cel mai important este ca străzile să arate bine, nu denumirile lor".

"Vedeţi cum stau aici parcate maşinile, n-ai pe unde trece, mai ales seara. Străzile trebuiesc reparate şi să arate bine, indiferent care e denumirea lor". 

"Nici nu ai pe unde merge. Străzile sunt nu cam bune, după cum vedeţi. Dacă să mai fie o mamă cu căruciorul, nu are pe unde trece. Aceste redenumiri, modificări formale n-au nicio relevanţă".

Deşi pe strada Goga sensul de circulaţie este dublu, şoferii sunt nevoiţi să circule doar pe o singură bandă şi să-şi cedeze reciproc. Asta în condiţiile în care, în zonă lipsesc locurile de parcare, iar unii proprietari de maşini se văd nevoiţi să se parcheze pe cealaltă bandă.

"Rău, foarte rău arată. E ceva extraordinar, de pe strada asta nici nu poţi ieşi, nici intra".

"De tare mult timp, de când locuiesc aici, mereu a fost această problemă cu parcarea. Aici se crează un risc, eu când ies, dacă aici stă parcată o maşină, eu n-am vizibilitate şi există riscul să fiu tamponat. Maşinile circulă pe aici şi cu viteză excesivă"

Strada Octavian Goga a fost redenumită de mai multe ori de-a lungul anilor. Aceasta a mai purtat denumirea de Sfânta Vineri sau Irinopolsk. Octavian Goga a fost poet român și publicist, iar în perioada anilor 1937 - 1938 acesta a ocupat funcția de prim-ministru al României.

loading...

Lasă un comentariu