STRADĂ INUNDATĂ CU RAHAT LA BUBUIECI. De cinci zile, oamenii se sufocă în mirosul dejecțiilor

Embed:

De câteva zile, locuitorii unei străzi din Comuna Bubuieci, municipiul Chişinău, se sufocă în mirosul dejecţiilor care se scurg dintr-o fântână de canalizare înfundată. Oamenii spun că au obosit să scrie plângeri autorităţilor locale care se prefac că nu îi aud.

Coincidenţă sau nu, însă, la nici o oră de la venirea echipei noastre de filmare, la faţa locului a intervenit un grup de muncitori de la Apa Canal Chişinău, care au desfundat gura de canalizare în doar câteva minute.  

De aproape 5 zile, excrementele din toaletele oamenilor, curg pe strada principală din localitate, şi ajung într-o râpă de la marginea drumului. Majoritatea trecătorilor evită această porţiune din cauza mirosului insuportabil, şi a maşinilor care obişnuiesc să treacă pe aici în viteză.

Locatarii de pe strada Grigore Vieru din comuna Bubuieci spun că această fântână de canalizare se înfundă în permanenţă.

"Această problemă este de 4 ani de zile. A făcut tot reparaţie la apeduct tot apa canal, porţiunea ceea de trubă care o schimbat-o o pus-o din masă plastică, care s-a îndoiet, s-a făcut semilună, şi se bate permanent

Oamenii se plâng că din cauza mirosului înţepător nu au cu ce respira.

"Stropeşte toată murdădia pe maşini. Da nu numai pe maşini, da mergem noi pe pista asta pietonală, şi ne stropeşte pe noi. "

"Numai peste o zi, ea întotdeauna se duplește. Și nu înțeleg ce fac autoritățile. Dacă nu e aici, e dincolo, dacă nu e acolo, e dincolo. "

Oamenii din sat spun că primarul localităţii Ion Şaranuţă, care locuieşte la doar câţiva metri distanţă de la canalizarea înfundată, nu întreprinde nimic. El nu a fost de găsit acasă pentru a ne oferi careva comentarii, dar nici la telefon nu a răspuns.

Totuşi, la faţa locului a intervenit un echipaj de la întreprinderea Apă Canal Chişinău. În doar câteva minute, aceştia au desfundat groapa de canalizare.

"Noi am desfundat canalizarea, dar a rămas murdăria la fund, acolo. Mâine, poimâine va veni brigada și va curăți tot rahatul și o să țină canalizarea. "

Muncitorii de la "Apă Canal Chișinău" au remediat problema, deși sistemul nu este în subordinea companiei. Acesta este administrat de un bloc care se află în apropiere și de primăria comunei Bubuieci.

" Gestionarul blocului locativ în comun cu gestionarul Primăria Comunei Bubuieci urmează să depună o cerere la "Apă Canal Chișinău", pentru efectuarea lucrărilor de profilaxie", a spus șeful Departamentului Rețele de Canalizare, ACC, NicolaE rACU.

Şeful secţiei Nicolae Racu, ne-a comunicat că autorităţie locale din Bubuieci şi gestionarii unui bloc locativ din zonă se fac responsabili de întreţinerea reţelei de canalizare de pe strada Grigore Vieru. Iar pentru desfundarea sau curăţarea ei contra cost, aceştia trebuie să trimită o solicitare către Întreprinderea Apă Canal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu