Strada Alba Iulia, blocată de protestatari! Poliţia nu s-a lăsat înduioşată şi promite amenzi

Embed:

Zeci de comercianți au blocat preţ de câteva minute strada Alba Iulia din Chişinău și au cerut să le fie permis să-şi vândă marfa în stradă.

Potrivit reprezentanţilor Preturii Buiucani, în prezent se poartă negocieri cu autorităţile, pentru ca producătorilor autohtoni să le fie eliberate autorizaţii pentru comerţul stradal.

Comercianţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu au unde să-şi vândă produsele şi că sunt amendaţi aproape zilnic de poliţie.

Poliţia nu s-a lăsat însă înduioşată de acţiunea comercianţilor şi a anunţat că participanţii la protest vor fi amendaţi cu până la 2.000 de lei.

"Se întreprind măsuri privind stabilirea persoanelor care au blocat strada, pentru a-i trage la răspundere, conform prevederilor legislaţiei în vigoare", a spus ofiţerul de poliţie Vitalie Baciu.

Deşi mulţi locuitori ai Capitalei cumpără produse din stradă, aceştia nu încurajează comerţul de acest fel.

"Cumpărăm şi de aici, mai mult din magazine, dar câteodată şi de aici. Nu prea ne convine, că ocupă prea mult loc, peste tot este ocupat, trebuie să treacă oamenii liber şi toate gazele şi praful se lasă pe dânsele."

"Acolo la piaţă sunt locuri şi stau libere, dar aici se vinde, nu ar trebui ca să fie aici. Fac aici şi murdărie."

În timp ce zeci de comercianţi vând ilegal în stradă, în piaţa de alături sunt libere cel puţin o sută de locuri, pentru un metru de tarabă vânzătorii ar achita zilnic 15 lei.

Un caz similar a avut loc săptămâna trecută. Comercianţii care vând neautorizat în preajma Pieţei Centrale au protestat în faţa Primăriei Capitalei, din aceleaşi motive.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu