STRADA 31 AUGUST, DE IZBELIŞTE. O porţiune a drumului arată ca după bombardament

Embed:

O porţiune a străzii 31 august din Capitală, de lângă Spitalul de Urgenţă, arată ca după bombardament. Acum cinci luni, în zonă au început lucrările de reparaţie a reţelelor inginereşti, care nu au fost finalizate nici până astăzi.

În aceste condiţii, cel mai mult au de pătimit pacienţii, care sunt transportaţi zilnic cu ambulanţele. Responsabilii de la primărie susţin că nu au acoperit gropile pentru că, în prezent, pe acest segment, muncitorii testează calitatea reţelelor inginereşti schimbate.

Acest şofer de ambulanţe spune că problema gropilor este veche de ani de zile, iar în preajma spitalului trebuie să ocolească gropile, pentru a transporta pacienţii în siguranţă.

"De doi ani de zile, groapa nu se mai face. Trebuie să înconjurăm, dar dacă e pacientul grav. Asta e pierdere de timp, vreo 3-4 minute".

"Iarăşi au săpat, iarăşi disconfort, iată uitaţi-vă cum vin ambulanţele. Au fost cazuri că pacientul era cât pe ce să-l piardă".

Potrivit directorului Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, din cauza porţiunii deteriorate, ambulanţele ajung mai greu la spital.

"Strada Toma Ciorbă este mereu plină cu automobile, iar în partea stângă drumul mereu este defectat. Aşteptăm ca până la sezonul de iarnă să fie realizate aceste lucrări, că atunci situaţia va fi şi mai gravă".

Nu doar şoferii care trec zilnic pe aici sunt puşi la grea încercare. Gurile de canalizare rămase descoperite şi gropile adânci, săpate de muncitori şi lăsate de izbelişte, reprezintă un adevărat pericol şi pentru pietoni.

Segmentul periculos nu a fost nici măcar îngrădit, iar în zonă nu a fost instalat niciun semnalizator.

"Putem să ne împiedicăm să cădem, asta e una. A doua este că şi copiii, de câte ori au căzut în gropile estea".

"Am lovit într-o piatră care măi nu s-a stricat automobilul. Nici roata nu ştii în ce stare. Maşina se defectează ceva grav".

Şeful Direcţiei Transport şi Căi de Comunicaţie a Primăriei Chişinău, Adrian Boldurescu, susţine că gropile săpate acum aproape jumătate de an nu au fost deocamdată acoperite, pentru că muncitorii testează calitatea reţelelor recent schimbate.

"Fiindcă a fost schimbat apeductul, deatâta nu au fost restabilite până la urmă, pentru că acolo se află furnitura, care urmează să instaleze ceva de presiune, ca să vadă că nu sunt probleme", a spus ADRIAN BOLDURESCU, şeful Direcţei Transport Public şi Căi de Comunicaţie din cadrul Primăriei Chişinău.

Boldurescu a dat asigurări că, în cel mult două zile, testările vor fi finalizate, iar gropile, acoperite. Lucrările fac parte dintr-un proiect de reabilitare a reţelelor inginereşti de pe străzile 31 august şi Tighina.

Valoarea totală a acestuia este de aproape 250 de milioane de lei, dintre care 61 de milioane au fost alocate de municipalitate, iar restul, de Banca Europeană pentru Reconstrucții şi Dezvoltare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu