STOP contrabandei din regiunea transnistreană! Ce s-ar putea întâmpla la frontiera moldo-ucraineană

În Ucraina ar putea fi formată o nouă structură poliţienească, pentru a lupta cu contrabanda din regiunea transnistreană. Iniţiativa a fost propusă de "Uniunea transnistrenilor din Ucraina", transmite Infotag.

"Efectivul structurii noi va fi de cel mult 100 de persoane, care vor monitoriza frontiera. Fiind bine echipaţi poliţiştii vor putea stopa fluxurile mari de produse din tutun şi alcool, cifra căror se estimează la zeci de milioane de dolari lunar", a spus preşedintele organizaţiei, Oleg Hvoşevschi.

Totodată, Hvoşevschi a menţionat faptul că: "Aceste fluxuri de contrabandă nu doar prejudiciază economic Ucraina, dar şi contribuie la îmbogăţirea structurilor afiliate agresorilor ruşi. Structura nouă poate fi suplinită cu luptători din batalionul 'Azov', care şi-au vărsat sângele pentru Ucraina şi nu pot fi cumpăraţi".

Potrivit datelor Uniunii, în regiunea transnistreană funcţionează în trei ture două fabrici de producere a ţigărilor contrafăcute, o uzină ilegală de producere a alcoolului, această producţie fiind exportată, preponderent pe piaţa neagră din Ucraina. 

Oleg Hvoşevschi consideră că crearea grupului mobil al poliţiei de frontieră, completat cu voluntari din "Uniunea transnistrenilor din Ucraina", va costa bugetul până la 500.000 de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu